دیدار امیر قطر با ترامپ با محوریت همکاری برای صلح در منطقه حمایت رئیس جمهور عراق از مذاکرات جاری بین آمریکا و ایران پاکستان: به آتش‌بس با هند پایبند می‌مانیم واشنگتن: مذاکرات با ایران همچنان پیشرفت دارد حمله موشکی یمن به فرودگاه بن گوریون ترامپ: تحریم‌های سوریه را لغو خواهم کرد / عربستان به توافق ابراهیم می‌پیوندد سی‌ان‌ان: تغییر نام خلیج فارس از سوی ترامپ لغو شد ترامپ: مانع از آن شدم که ایران خلیج را خلیج فارس بنامد ترامپ: اگر دولت ایران با توافق مخالفت کند راهی جز اعمال کارزار فشار حداکثری بر ایران نخواهم داشت وزیر خارجه جدید کانادا مشخص شد / «آنیتا آناند» کیست؟ آمریکا تحریم‌های مرتبط با ایران اعمال کرد ترامپ: می‌خواهم به ایران مسیری برای آینده‌ای بهتر ارائه دهم /همکاری ما با عربستان قوی باقی خواهد ماند بقائی: می‌دانیم چه تدابیری در مذاکرات اتخاذ کنیم تا تجربه تلخ گذشته تکرار نشود رویترز: عربستان در حال رایزنی برای خرید اف-۳۵ از آمریکاست آکسیوس: انتظار می‌رود «ترامپ» و «جولانی» فردا دیدار کنند

آلمان برای کاهش وابستگی انرژی به روسیه، دست به دامن عراق شد

آلمان در تلاش برای یافتن جایگزینی برای کاهش واردات گاز از روسیه در پی جنگ اوکراین دست به دامن عراق شده است.
تاریخ انتشار: ۱۴:۴۸ - ۲۴ دی ۱۴۰۱ - 2023 January 14
کد خبر: ۱۶۸۲۵۳

به گزارش راهبرد معاصر، چندین ماه است که اولاف شولتز، صدر اعظم آلمان و رابرت هابک، وزیر اقتصاد این کشور در سراسر جهان به دنبال جایگزینی برای کمبود واردات گاز روسیه هستند. شولتز اکنون فرصت های خاصی را در عراق بحران زده می بیند.

 

به این ترتیب در جستجوی جایگزینی برای گاز روسیه، اولاف شولتز صدر اعظم آلمان از حزب سوسیال دموکرات اکنون برای مشارکت با عراق در بخش انرژی تلاش می کند. شولتز پس از دیدار با محمد شیا السودانی، نخست وزیر جدید عراق در برلین، گفت: عراق برای واردات گاز و نفت به آلمان یک شریک همکاری بسیار خوشایند برای ما خواهد بود. به گفته وی واردات گاز همچنین می تواند از طریق آلمان به سایر کشورهای اروپایی ارسال شود.

 

شولتز همچنین تاکید کرد که آلمان نمی خواهد دوباره به برخی تامین کنندگان گاز وابسته شود، همانطور که قبلا به روسیه وابسته بود. پیش از این در برخی مواقع، بیش از نیمی از واردات گاز آلمان از این کشور انجام می شد. اکنون آلمان دیگر هیچ گازی از روسیه دریافت نمی کند.

 

السودانی هم بر قصد عراق برای تقویت بیشتر صادرات گاز تاکید کرد. نخست وزیر این کشور گفت: ما برنامه های بلندپروازانه ای برای استفاده از گازی داریم که با تولید نفت همراه است و در این فرآیند سوزانده می شود. ما این امکانات را نشان دادیم و از شرکت‌های آلمانی برای سرمایه‌گذاری در این بخش دعوت کردیم. تقریباً هیچ کشور دیگری در جهان به اندازه عراق به درآمدهای نفتی وابسته نیست. طبق گزارش آژانس بین‌المللی انرژی، این کشور پنجمین تولیدکننده بزرگ نفت است. عراق همچنین از طریق پایانه LNG که در سال 2022 توسط شرکت گاز بصره افتتاح شد، گاز صادر می کند.

 

در حاشیه این بازدید، زیمنس انرژی همچنین یادداشت تفاهمی با سیادعلی فاضل، وزیر برق عراق امضا کرد تا زیرساخت های تامین برق ضعیف این کشور را توسعه دهد. السودانی گفت: ما تجربیات خوبی با زیمنس داشته ایم. ما ابراز تمایل کرده‌ایم که شرکت‌های دیگر (آلمانی) را در زمینه‌های بهداشت، آموزش و کشاورزی ببینیم.

 

به طور خاص، زیمنس انرژی قرار است نیروگاه هایی با انرژی فسیلی و تجدیدپذیر با ابعاد حدود شش گیگاوات راه اندازی و توسعه دهد. هدف این پروژه ها کاهش قطعی برق و کاهش انتشار CO2 است. عراق از یک منبع برق ضعیف و با قطعی مکرر رنج می برد. علاوه بر وضعیت بد اقتصادی و فساد، اینها یکی از دلایل اعتراضات گسترده ای است که از سال 2019 عراق را در امواج متعددی تکان داده است.

 

السودانی پس از تشکیل دولت خود در ماه اکتبر، پس از ماه ها جنگ قدرت، اولین سفر خود را به برلین انجام داد. وی تحت فشار است تا کشورش را پس از سال ها جنگ علیه شبه نظامیان تروریستی داعش از یک بحران جدی سیاسی و اقتصادی خارج کند./ تسنیم

ارسال نظر